Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya farklı bir ivedi durumda hızlı ve basit bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bloke etmek değildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Sair bir şarka ise kapıların bütün bütün kilitsiz küreksiz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için eğer yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve kilitsiz küreksiz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın bapsı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimum Yangın Çıkış Kapısı düzeye indirir. Havayı lokum özelliği yardımıyla alevlerin kontrol şeşna tuzakınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

BİST adı altında açıklayan bütün bilgilerin telif hakları temelli BİST'e ilişik olup, yine yayınlanamaz. Veriler aracılığıyla sağlanmaktadır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha şiddetli mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Kalamış Galatasaray Tesisleri'nde atık meşaleler sayesinde yangın çıkarken itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Müstacel çıkış kapıları mimarisı bakımından birtakım özelliklerle donatılır. Bapların başlıca özellikleri süflidaki gibidir:

İzolasyonlu Yangın Baplarımız sağ evetğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek muhtevain kullanılacağı mekana göre de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın huzurıgün firmalar yangın bapsı deney raporlarına da sahip olmalıdır.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın emniyetliği mevzusundaki haber birikimimizi ve deneyimimizi, güzel duyusal ve modern tasarımlarla birleştirerek ömür alanlarınıza mesabe katmayı hedeflemektedir.

Strüktürlarda kullanılan her bapnın aynı yangın direncine mevla olmadığını söyleyebiliriz. Şirket baplarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket baplarının şule alıntı süresiyse 60 dakikadır.

Report this wiki page